Se Lyden Online

Eleven kan i programmet opbygge ord med kort, på samme måde, som han/hun er vant til med de almindelige Bogstavkort. Programmet kan udtale samtlige muligheder i et givent ord, og eleven kan lytte sig frem til den rette syntese. Programmet viser automatisk netop de dobbeltkort som måske skal anvendes i lydering af ordet. Det kan desuden afspille og repetere alle valgte lyde efter hinanden, for at støtte dannelsen af den rette syntese. Hvis eleven har behov for at støtte sig til håndfonemerne, kan disse også ses og høres.

Computerdelen til Se Lyden kan med fordel inddrages, når eleven er kendt med brugen af Bogstavkort. Klassens computere kan stå med programmet kørende, og elever, der går i stå ved læsning af et givent ord, kan på egen hånd bruge computeren. På denne måde kan programmet fungere som endnu en hjælpende hånd før eleven har brug for lærerens hjælp.

Se Lyden kræver ikke databehandleraftale, da vi ikke tilgår nogle former for data der er underlagt dette.

Se Lyden kræver ikke databehandleraftale, da vi ikke tilgår nogle former for data der er underlagt dette.

Interaktiv tavle

Har du på skolen adgang til interaktive tavler, kan du lege med brikkerne virtuelt via dette program. Programmet har en enkelt funktionalitet, hvor du kan aktivere enkelt– og dobbeltkort. Du kan vende, afspille lyde samt tegne og viske på kortene og tavlens baggrund. Det interaktive tavle program kan med fordel inddrages når hele klassen skal kigge med, og skal lære bogstavernes muligheder at kende. Afspilningen af lyde giver en genkendelighed og ensartethed, så eleverne bliver fortrolige med udtalen af de forskellige lyde. Programmet kan desuden understøtte eleven i at skrive bogstaverne korrekt vha. startprikker og skrivehuse. Eleven kan skrive ovenpå kortene med fingeren eller den interaktive pen.

Pakker med Se Lydens Programmer